fbpx

Természetjáró egyesületek, túraszakosztályok ajánlója

Ha szeretnél egy csapatba tartozni, ha szeretnéd másokkal is megosztani a túrázás élményét, vagy ha egyszerűen csak nem akarsz Te magad a túra szervezésével foglalkozni, így néhány tipp, mely csoportokhoz csatlakozhatsz. Ezeket jó szívvel ajánljuk Neked, látogass el a weboldalukra, nézd meg merre járnak, mit csinálnak, és aki szimpatikus azzal vedd fel bátran a kapcsolatot.

Hétkaland Egyesület – Az egyesület közhasznú, a jól átlátható kalandszinteknek megfelelően mindenki megtalálhatja a számára megfelelő kihívást. Az egészen aprótalpas gyerektúráktól az extrémebb mászásokig szerveznek kalandokat határon innen, és túl. Honlapjuk folyamatosan frissül az aktuális túrakínálatukkal. Programjaikon nagy hangsúlyt fektetnek a közösségépítésre, jó hangulatra.

Orion TTE természetbarát szakosztály – A több mint két évtizede alakult egyesületnek 2014-ben több mint 240 tagja volt, a 14 aktív túravezető az év minden hétvégéjére szervez túrákat, kirándulásokat több szakágban (gyalogos, kerékpáros, vízi) is. Az egyesület szívesen vár a tagságába olyan fiatal, lendületes frissen végzett túravezetőket, akik új programokkal színesíthetik az egyesület életét.

ÁPISZ SE – Kalandra fel! túraszakosztály – Szereted a természetet, túráznál, de nincs kivel?  Új embereket, tájakat ismernél meg? Akkor jó helyen jársz! Kalandos csapatunkkal a jókedv és a maradandó élmény garantált. Ismerd meg velünk hazánk természeti és kulturális értékeit, járd be velünk a környező országok túraösvényeit.

Equinox Trekking Club – Ha elolvasod honlapunk főoldalán a kedvcsinálót és magadra ismersz benne, ha szeretsz túrázni, kirándulni, via ferrata és trekking utakat járni, a természetben eltölteni a szabadidődet, ez a honlap neked szól! Itt megtalálod a hasonlóan megszállott barátaidat, csatlakozhatsz a csapat által kitalált túrákhoz, vagy te is bedobhatod a közösbe ötleteidet.

Sétafika – “Időnk van, lábunk van, miért ne gyalogoljunk?” – ez a mottója a Sétafika csapatának, és ők tényleg amolyan izgő-mozgó, mindig valahová túrát szervező kedves emberek. Mehetsz velük gyalogosan, kerékpáron, de nyáron akár kenuba is szállhatsz egy-egy vízitúra erejéig.

Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület – A közhasznú egyesület 2006 óta működik, és tevékenységi köre túlmutat a hagyományos túraklubokén: rendeznek teljesítménytúrákat, szerveznek jelzésfestést, de a természetvédelem ügyét is magukénak érezve erdőtakarító kirándulásokat is szerveznek a Börzsönyben. Ez utóbbi bár egyre népszerűbb, még ritka a hazai túraegyesületek sorában. Túravezetőik jól képzettek, nemcsak itthon hanem a külföldi utak során is megállják a helyüket, gyalog és két keréken egyaránt.

Zöldsport Egyesület – Ők régi motorosok, nagy tagsággal rendelkező szakosztály. Szinte minden hétvégén mennek valamerre, többféle érdeklődési kört kielégítő túrát kínálnak, mindenféle korosztálynak és edzettségi állapotnak megfelelően. Az egyesület túravezetői közül többen is 15-20 éve vezetnek már túrákat, így igazán változatos, gazdag programokra számíthatnak a klubtagok.

Kalandtúrasuli Mottónk: „Az élmény felbecsülhetetlen.” Célunk kimozdítani a gyerekeket a szabadba, hogy ott is rátaláljanak a kalandra.A kirándulások során olyan „próbatételek” elé állítjuk a gyerekeket, amelyek életkoruknak megfelelőek, mégis egy átlagos kirándulásnál gazdagabb élmények érik őket.Megtanulják például a kötélpályán való közlekedést, kötélen ereszkedést – biztonságos segédeszközökkel – kipróbálják az íjászatot, megismerkednek a lovaglás alapjaival és még sok minden mással.

Viaferrata.hu – Ha már Magyarország minden szép helyét végigtúráztad (persze tudjuk hogy ez szinte lehetetlen), és kedved szottyan  egy kis vadvízi evezéshez, hegymászáshoz, via ferratahoz, megismernél különleges és ritkán látogatott hegyvidékeket, akkor keresd bátran ezt a kis társaságot, sokféle kisebb-nagyobb program közül választhatsz, akár kezdő, akár tapasztalt túrázó vagy.

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez