fbpx

A mi erdőnk

 In Szakkonyvek

A mi erdőnk címmel új, kéthavonta megjelenő folyóiratot indított útjára a Magyar Állami Erdészeti Rt. A 36 oldalas képekkel teli színes magazin az erdők világáról szól, érdekes, tartalmas, mindenki számára érthető, információval gazdag írásai igen hasznosak a természetet kedvelők és járók számára.

Az erdő mindenki számára más: a favágónak munkahely, az erdésznek hivatás, a turistának pedig egy kellemes hely az időtöltésre, feltöltődésre. A kiadvány segítségével betekintést kaphatunk mindnyájunk erdejének életébe, annak életközösségébe.

A márciusban megjelent első számból megtudhatjuk, hogy hazánk erdeinek 60%-a köztulajdonú, ezek meghatározó részét 22 erdészeti társaság kezeli. Az évi közel 7 millió köbméteres fakitermelés mellé 13 millió köbméter felnövekedés párosul. Emellett érdekes információkat kapunk még az erdőalkotó fafajok arányáról is. További cikkek foglalkoznak az erdőkben élő növények és állatok bemutatásával, illetve hasznos tippek olvashatók túraszervezés témakörében is.

A májusban megjelent második szám folytatja az erdőkezelésbe való betekintést, illetve betekintést nyerhetünk az egyik legkiválóbb hazai erdészünk mindennapi életébe is. Sok hasznos tanácsot olvashatnak a gombászni szeretők, és a természetfotózást kedvelők is.

Az újság jelenleg még nem nem kapható hagyományos hírlapárusító helyeken, de a kiadón keresztül nagyon könnyen és gyorsan előfizethető. További információk a kiadvány weboldalán érhetők el.

Legutóbbi bejegyzések

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez