Tervek az Országos Kék Kör túramozgalommal

Három éven belül 1964 kilométernyi túraösvény, túrasí- valamint kerékpáros túraútvonal lesz felújítva európai színvonalon – ezt a célt tűzte ki a Magyar Természetjáró Szövetség.

OKT könyvA Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ), a hazai természetjáró szervezetek hagyományainak folytatója és ápolója, konzorciumi formában EU forrásból milliárdos nagyságrendű pályázati támogatást nyert el 7 regionális és egy kiemelt pályázati program keretében.

A támogatás közel 2000 km turistaút felmérésére, felújítására, jelzésfestésére, kitáblázására ad lehetőséget, 2015. márciusára szerte az országban színvonalas pihenőhelyek, források és kilátóhelyek épülnek. A 21 konzorciumi partner bevonásával induló projekt minőségbiztosított szolgáltatási hálózat kiépítését, az adott területeket érintő minőségi infrastruktúra fejlesztést és online térinformatikai alapú információs rendszer felállítását valósítja meg, továbbá egy hosszútávon fenntartható és gazdaságilag önállóan működő rendszer létrehozását vállalja magára.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.turistamagazin.hu/az-orszagos-kekkor.html

Forrás: Turistamagazin.hu

 

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez

TúravezetésTúravezetés