Kik vagyunk?

Tizenhat lelkes túravezető oktató alapította meg a Túravezető Oktatók Sportegyesületét. Hivatalos működésünket a bejegyzést követően 1998. február 16-án kezdhettük meg, majd 2000. október 24-től már, mint közhasznú szervezet tevékenykedünk. Egyesületünk kettős céllal jött létre. Egyik célkitűzésünk a túravezető oktatók szervezetbe tömörítése, szakmai fejlődésük biztosítása, érdekvédelme, a túravezető-képző és továbbképző tanfolyamok megszervezése, lebonyolítása. Másik feladatunk - mint minden sportegyesületben - a sporttevékenység, a túrázás.
Alapító tagjainknak sokéves, sőt évtizedes túravezetői és túravezető oktatói múltja van. Az egyesületben 2010-ben tisztújítás történt, az új elnökség és tagság igyekszik a már létrehozott és bevezetett hagyományokat továbbvinni - ezzel is tisztelegve az alapítók munkájának.
Közhasznú tevékenységünk keretében minden év januárjától májusáig rendezzük tanfolyamainkat, melyek a gyalogos szakág számára képeznek túravezetőket. A tanfolyami képzésekről részletes információ a www.turavezetes.hu oldalon érhető el.
Egyesületünk a Magyar Természetjáró Szövetség tagszervezete, oktatásainkat az MTSZ által kiadott Oktatási-képzési szabályzat alapján végezzük.
Kapcsolatrendszerünk szerteágazó, nyitottak vagyunk a szabadidősportban tevékenykedő többi szövetség, egyesület számára is, rendezvényeinkre szívesen várjuk az alkalmi érdeklődőket is.

Tagságunk »

Túravezető tanfolyam:

Egyesületünk 2017-ben immáron 20. alkalommal rendezi meg Túravezető képzését. A tanfolyam kiírása 2016. november közepén válik nyilvánossá.

Tovább

Adatok, elérhetőségek:

Levelezési cím: 1097 Budapest Bárd utca 2.
Nyilvántartási szám: 7921 (Fővárosi Bíróság)
Adószám: 18161825-1-43

Kapcsolat