Túravezető Tanfolyam – 2018

 

tvose_logo_2013_kalaposKedves Természetjáró!

A Túravezető Oktatók Sportegyesülete 2018-ban immáron 21. alkalommal rendezi meg gyalogos túravezető képzését. A tanfolyamok minden olyan szükséges elméleti és gyakorlati tudást megad, amelynek segítségével lehetőség nyílik belföldi (magyarországi) egy- vagy többnapos kirándulások, túrák tervezésére. A tanfolyam sikeres elvégzését követően lehetőség nyílik MTSZ túravezető vizsgára való jelentkezésre is.

A képzést elsősorban azoknak ajánljuk, akik rendelkeznek már természetjáró múlttal, legalább alapszintű térképolvasási és tájékozódási ismeretekkel, és az a céljuk hogy egyesületi (szakosztályi) kereteken belül túrákat szervezzenek és vezessenek. Az 14 különböző tantárgyon keresztül átadott tudásanyag segítségével az öt hónapos képzés alatt betekintés nyerhető a túravezetés “mesterségébe”, a gyakorlati foglalkozásokon pedig a tájékozódási ismeretek mellett konkrét túravezetési és táborozási tapasztalatok is szerezhetők.

Az előképzettséggel még nem rendelkezők számára javasolt az alapfokú térképolvasási és tájékozódási ismeretek tanfolyam elvégzése.

*** *** *** *** *** *** ***

A 2018. évi túravezető képzésre történtő jelentkezési időszak 2017. december 31-én lezárult.
A tanfolyamra a meghatározott létszámkeretnél több jelentkezés érkezett, ezért a kiírásban szereplő feltételeknek megfelelően január 4-ig megtörténik a jelentkezések elbírálása, ami után itt a weboldalon tájékoztatást adunk az eredményeről, illetve minden egyes jelentkezőt külön értesítünk is.