Túravezető Tanfolyam – 2017

 

tvose_logo_2013_kalaposKedves Természetjáró!

A Túravezető Oktatók Sportegyesülete 2017-ben immáron 20. alkalommal rendezi meg gyalogos túravezető képzését. A tanfolyamok követő MTSZ túravezető vizsga sikeres letétele után a 18. életévüket betöltött hallgatók a Magyar Természetjáró Szövetség gyalogos túravezető minősítését szerezhették meg.

A képzést elsősorban azoknak ajánljuk, akik rendelkeznek már természetjáró múlttal, legalább alapszintű térképolvasási és tájékozódási ismeretekkel, és az a céljuk hogy egyesületi (szakosztályi) kereteken belül túrákat szervezzenek és vezessenek. Az 14 különböző tantárgyon keresztül átadott tudásanyag segítségével az öt hónapos képzés alatt betekintés nyerhető a túravezetés “mesterségébe”, a gyakorlati foglalkozásokon pedig a tájékozódási ismeretek mellett konkrét túravezetési és táborozási tapasztalatok is szerezhetők.


A tanfolyamra történő jelentkezés határideje 2016. december 31.-én lejárt, a tanfolyam január 10-én elindult. Újabb jelentkezéseket már nem fogadunk el.

A következő tanfolyamunk 2018. januárjában indul, az arra történő jelentkezés 2017. novemberében kezdődik. Az előképzettséggel még nem rendelkezők számára javasolt az alapfokú térképolvasási és tájékozódási ismeretek tanfolyam elvégzése.