Túravezetés » Túraútvonalak

VÉRTES-ÁTSZELÉS

A piros sáv jelzés, Szár községtől Oroszlány városáig 20 km hosszan szeli át a Vértes-hegységet. Kellemes egynapos túrát lehet szervezni ide, bármely évszakban.

Bővebben »

PILISCSÉV-DOBOGÓKŐ

Kellemes, rövid kirándulás a Pilisbe azoknak, akár nagyobb csoporttal, vagy még kezdő túrázók számára. Az utazáshoz autó nem szükséges, budapesti kiindulóponttal tömegközlekedéssel könnyen megoldható.

Bővebben »

TÉSI FENNSÍK KÖRTÚRA

A Tési-fennsík Budapesttől 110 kilométerre, Várpalotától északra található. A Bakony déli részének eme tája mindössze 4-500 méterrel a tengerszint felett található, mészkőszirtjei között azonban számtalan kirándulási és kalandozási lehetőség nyílik.

Bővebben »

A GYADAI-RÉTI TANÖSVÉNY

A Börzsöny és a Cserhát találkozásánál fekszik a Naszály-hegy, amely leginkább a délnyugati oldalába vájt hatalmas külszíni fejtéséről (Vác – cementgyár) már messziről felismerhető. Budapesttől alig 40 km-re található, autóval és Volánbusz járattal is megközelíthető. A hegy északi lábánál található a Gyadai-réti tanösvény.

Bővebben »

BARANGOLÁS A PILIS-SZURDOKBAN

Budapesttől alig 30 km-re, Pilisszentkereszt mellett található a Pilis-hegység egyik legszebb képződménye, a vadregényes Szurdok. Ezen a szurdokon keresztül vezet az Országos Kék-Túra útvonala is, de nemrégiben, köszönhetően többek között a falu önkormányzatának is, bemutató tanösvényt hoztak itt létre.

Bővebben »