Hasznos internetes oldalak

 

MTSZA Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) jelenlegi formájában több mint fél évszázada igyekszik koordinálni, segíteni a hazai természetjárást. Nemrég megújult weboldalukon számos információt megtalálhatsz, ami a hazai turizmust érinti.

 

 

tmlogo

Az MTSZ gondozásában és kiadásában megjelenő Természetjáró Turista Magazin hónapról hónapra számos igen hasznos információval ellátja a természetjárás után érdeklődőket, túrázókat.

 

kekturalogo

Az Országos Kéktúra hazánk legrégebbi jelvényszerző túramozgalma, az ország északi  és középső hegységein, több mint 1100 km hosszan vezető kijelölt túraútvonal. Ezt végigjárva képet kaphatunk hazánk élővilágáról, építészeti kultúrájáról, megismerhetjük a különböző tájegységek nevezetességeit, és felkereshetjük a legszebb történelmi emlékeinket is. Végigjárása semmilyen kötelezettséggel nem jár, a teljesítésért egyedileg sorszámozott Kéktúra jelvény jár. Minden hivatalos a bejáráshoz szükséges információ megtalálható az MTSZ oldalán.

 

Pilisi Parkerdő

A Főváros környéki hegyekbe kirándulni vágyóknak nyújt hasznos információkat a Pilisi Parkerdő Zrt. oldala. A parkerdő kezelésében áll a Budai-hegység, a Pilis, a Gerecse, a Börzsöny és a Gödöllői-dombság is, ezekre a területekre évente több százezren kirándulnak. A weboldalon mindig naprakész információk találhatók a lezárásokról, felújításokról, különleges eseményekről és programokról.

 
 
 
<< vissza a tudástár oldalra